top of page
MONICA%2520FAYAD_edited_edited.png

NORDMØRE

ROMSDAL

er den nordligste delen av Møre og Romsdal. Senteret er Kristiansund.

Kristiansund er en velregulert by ytterst mot havet, som siden 1992 har vært knyttet til fastlandet gjennom et moderne tunell- og brosystem. Andre viktige sentra i distriktet som kan nevnes er tettstedene på vestsiden av Smøla, Aure, Engan,Surnadalsøra, Sunndalsøra, Tingvoll, Eide og Batnfjordsøra.

 

Nordmøre og Gjemnes kommune som Angvika ligger i har gode veiforbindelser til resten av Møre og Romsdal og landet forøvrig. En vei er ikke alltid bare en vei, og mange av veiene på Nordmøre er en opplevelse i seg selv.

Øyene ute ved havet er flate, men landskapet hver seg raskt til imponerende høyder, slik som Sunndalsfjella.

Kjente mål for fjellklatrere og fjellvandrere er Litledalen, Innerdalen og Trollheimen .

For den mere kulturelt interesserte finnes der flere museer, bygdesamlinger, interessante kirkebygg etc. En tur til det avfolkede øysamfunnet Grip anbefales.

er navnet både på distriktet omkring Romsdalsfjorden og på dalføret som løper sydøstover fra Åndalsnes. Distriktets viktigste senter er Molde, "Rosenes by", kjent for sin Jazzfestival, og for sin panoramautsikt mot fjellrekkene på sydsiden av fjorden.
 

Noen av de andre severdighetene er: Bjørnsons barndomshjem i Eidsvåg, middelalderkirken på Veøy, øysamfunnet Ona, fiskeværet Bjørnsund, kalksteinsgrottene i Fræna og Moldes kulturtilbud.

Andre større steder i Romsdalen er tettstedene Tresfjord/Vestnes, Tomrefjord, Midsund, Aukra, Bud, Elnesvågen, Eidsvåg, Eresfjord og Isfjorden.

Å kjøre ned Romsdalen i enten bil eller med toget er en uforglemmelig opplevelse. Spesielt om våren i snøsmeltingen, da våkner naturen med sine friske farger. Fra de stupbratte fjellsidene kommer fossene stupende mange hundere meter ned mot dalbunnen. Romsdal er klatreparadiset i Norge, og alle som ser den fantastiske Trollveggen undrer seg over at noen tør å klatre i den. Det var en engelskmann, Slingsby, som begynte å klatre her etter at Alpene ble for lette og populære.

Trollstigveien over mot Valldal og Ålesund på Sunnmøre er også en av distriktes største attraksjoner, dette er ikke en vei for folk med høydeskrekk, men gir en opplevelse for livet.

Utendørs aktiviteter som fjordfiske, ferskvannsfiske, elvefiske etter laks og ørret eller fjellvandring er svært populare i Møre og Romsdal, og forholdene er lagt godt til rette for dette i fylket.

MØRE OG ROMSDAL

Møre og Romsdal er et spennende feriefylke. Fylket strekker seg fra Atlanterhavet til enorme fjellpartier. Fjellene reiser seg opp av fjordene, og gir det tusenvis av turister fra hele verden kommer for å se; vill og spennende vestlandsnatur.

Her finner du noen av Norges mest besøkte naturattraksjoner: Geirangerfjorden, Trollstigen, Trollveggen, Eikesdalen, Innerdalen, Runde, Bjørnsund, Atlanterhavsveien samt mange fler.


I leilighetene i Angvik har vi laget en mappe med utfyllende informasjon, kart, brosjyrer, ferjeruter, osv. Vi har satt vår ære i å presentere Møre og Romsdal fra sin rette, praktfulle side, slik at du som gjest kan bruke tiden på å besøke severdigheter, ikke planlegge turene dit.
 

På tre språk har vi beskrevet ca. 40 forskjellige reisemål fra leilighetene. Her forteller vi om severdigheter på vei til hovedattraksjonen, reisetid, og alternativer for å slippe å kjøre samme vei tilbake. Alt innen kort rekkeidde med bil.

SEVERDIGHETER

En kort kjøretur fra Angvika finner du f.eks:
 

Trollstigen og Trolltindene i Romsdalen/Åndalsnes.

Eikesdalen med Mardøla - den høyeste fossen i nord-Europa.

Ona,Grip and Bjørnsund - tre fiskevær ute i havet.

Trollkirka - marmorgrottene med fossefall

Bud Kystfort - museum ved Hustadvika

Svinvik Arboret - med svært eksotiske planter

Aursjøvegen - spektakulær fjellvei

Molde - med Romsdalsmuseumet og den internasjonale jazzfestivalen i  juli.

Kristiansund - byen som er bygd på tre øyer.

Atlanterhavsveien - veien som er bygd "ute" i Atlanterhavet.

Ålesund den største byen i fylket.

Atlanterhavsparken - akvariet i Ålesund

Innerdalen - den vakreste dalen i Norge?

Svært mange muligheter for vakre fjellturer, både lette og krevende!

bottom of page